Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét! Gratulálunk a győzelemhez!

2023. október 26.

Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Kelemen Roland, Hunguest Sóstó séfhelyettese és Fodor Noel commis az október 26-án Budapesten megrendezett döntőben győzedelmeskedett, így jövőre ők képviselhetik Magyarországot az európai döntőben, Trondheimben.


Íme a győztes menüsor:

LAZAC

  • "Sóstói" zöldalgás lazacgerinc zellerköntösben
  • tokaji borecettel marinált őszi cékla,
  • fűszeres póréhagymamarinált petrezselymes karalábé, brokkoli, csicsóka ropogós
  • apros tejszínes osztriga velouté
  • füstölt burgonyahab, krémes tojás, vargányás derelye, hegyi sült sajt

Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

HOMÁR

  • fésűkagylóba göngyölt homár "Hortobágyi" barna vajjal glasszírozva
  • zellerkehely, marinált zöldalma, grillezett kapros osztriga
  • zsenge sárgacékla croissant, torma, citrus
  • kapros osztrigamajonéz

Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Kelemen Roland 2013-ban csatlakozott a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol csapatához először tanulóként, majd szakácsként. 2016-ban és 2018-ban ezüstérmet nyert az erfurti szakácsolimpián és a luxemburgi Expogast Culinary Word Cup megmérettetésen. A fiatal szakember rutinos Bocuse d’Or résztvevőnek számít, 2019-ben és 2021-ben a második helyet szerezte meg a gasztronómiai versenyen. 2021 óta a Hunguest Sóstó séfhelyettese.

A felkészítő séf Pohner Ádám, a mályinkai ISZKOR séfe, a 2019-es Bocuse d’Or világdöntő 12. helyezettje volt.